Pakketbrief week 27, 7 juli 2010

logo

Voetbal

Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen zich zo intensief bezighouden met iets dat in werkelijkheid zó onbelangrijk is en dat er zoveel werkelijk belangrijke zaken zijn waar we met elkaar zó weinig aandacht aan schenken?

(W.)

Liefhebbers kunnen a.s. zaterdag 10 juli weer dansen o.l.v. Eleonora Helderman, met muzikale begeleiding door Kathinka. Locatie is dit keer 't Leeuweriksveld. Thema is levensvreugde en levensmoed. Na afloop (plm. 17u) is er een gezamenlijke maaltijd waarvoor iedere deelnemer een bijdrage meeneemt. De aanvang is om 13u.

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen
Eikebladsla - 't Leeuweriksveld
Knolvenkel - 't Leeuweriksveld
Peultjes - 't Leeuweriksveld
Broccoli - 't Leeuweriksveld
Rode bieten - 't Leeuweriksveld
't Leeuweriksveld is tot 22 oktober a.s. aan het omschakelen naar biologische landbouw, de overige produkten hebben het EKO-keurmerk - keurmerk

In week 28 verwacht:

Bospeen, ijsbergsla, spitskool, tuinbonen, prei.

Denkt u eraan afwezigheid wegens vakantie of anderszins tijdig aan ons te melden a.u.b. (dit kan tot vóór het weekend van de eerste week waarin u geen pakket wilt). Of overweeg eens of u niemand kent die u blij kunt maken met uw pakket tijdens uw afwezigheid, bv. als dank voor het planten watergeven en poezen voeren...

Neem nu een aardappelabonnement! Vanaf volgende week heerlijke met de hand gerooide nieuwe Frieslanders van 't Leeuweriksveld. € 2,95 per zak van 3 kg, eens per twee weken, deelname minimaal een kwartaal (7 x)

Zomerdagen op 't Leeuweriksveld 30 juli t/m 1 augustus.
Met

Versaanbod week 28

De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook kijken bij  Versaanbod.

Aanbieding

Héérlijke verse capucijners *€ 3,50 / 500 g
Aubergines *€ 1,95 / 500 g
* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld

Recepten

Broccoli-ovenschotel

1 kg aardappelen
zout, peper
500 g broccoli
3 eieren
1 bekertje crème fraiche
75 g geraspte kaas

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout 5 minuten, Giet ze dan af. Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout 2 minuten. Laat ze uitlekken. Vet een ovenschaal in en leg in het midden van de schaal de broccoliroosjes. Leg de aardappelplakjes erom heen. Klop de eieren door de creme fraiche en roer hier de geraspte kaas door. en giet dit mengsel over de aardappelen en broccoli. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Kip met peultjes

bijgerecht voor 2 personen

1 eetl. olie
250 gr kipfilet
½ eetl. bloem
zout, peper
100 gr kleine peultjes (afgehaald)
1½ eetl. geraspte gemberwortel
0,4 dl kippebouillon
1 eetl. dikke sojasaus of zoete ketjap
1 eetl. gehakte verse koriander

Snijd de kipfilet in stukjes. Was de peultjes en haal ze af. Vermeng de bloem met peper en zout en wentel de stukjes kip erdoor. Verhit de wok, schenk er de olie in en bak de stukjes kip aan alle kanten bruin en knapperig. Uit de pan nemen en afgedekt warmhouden. Doe de peulen en gember in de wok en bak op niet te hoog vuur 1-2 minuten. Schuif de groenten naar de kant en schenk de bouillon en sojasaus erin. Aan de kook brengen en de groenten er weer door roeren. Nog 1-2 minuten op laag vuur laten stoven. Stukjes kip bij de groenten voegen, alleen omscheppen en niet meer stoven, anders wordt de kip zacht. Bestrooid met koriander opdienen.

Ovenschotel met bietjes speciaal

hoofdgerecht voor 2 personen

350 gr bieten
1 ui
1 appel
een handje rozijnen
een scheutje olijfolie
½ eetl. dilletopjes of bieslook
peper en zout
2 laurierblaadjes
3 eetl. citroensap of 2 eetl. azijn
pasta voor 2 personen
een blikje tonijn of makreel
½ eetl. mosterd
1 dl. yoghurt
evt. geraspte kaas

Pel en snipper de ui. Snijd de appel in kleine stukjes. Was de rozijnen. Schil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes. Fruit de ui in de olie en voeg er de bietjes aan toe. Schep het mengsel enkele malen om. Voeg appel, rozijnen, citroensap of azijn, laurierblaadjes en zout toe. Laat met het deksel op de pan alles ongeveer 10 tot 15 min. zacht stoven. Schep af en toe om en voeg een scheutje water toe. Kook ondertussen de pasta in water met zout beetgaar. Giet de pasta af en roer er een scheutje olijfolie door. Verwarm de oven voor op 190°C.
Vet een ovenschaal in. Schep een laagje pasta in de schaal. Leg daarop stukjes vis en daarop het bietjesmengsel. Herhaal de lagen ongeveer 3 maal. Giet een mengsel van yoghurt, mosterd, dille of bieslook en zout over de schotel en bestrooi deze naar wens met geraspte kaas. Zet de schotel ruim een half uur in de voorverwarmde oven.

Variatie: In plaats van vis kunt u ook gebakken, gekruide tofureepjes of spekreepjes en champignons gebruiken.

Pasta met knolvenkel

hoofdgerecht voor 2 personen

pasta voor 2 personen
600 gr knolvenkel
1 ui
1 eetl. olijfolie
150 gr champignons of 100 gr garnalen
½ theel. kerriepoeder
mespuntje cayennepeper
1 eetl. citrussap (citroen of sinaasappel)
zout

Was de venkel, snijd de stelen eraf, verwijder de kern en snijd de blaadjes in stukjes. Pel de ui en snijd deze in stukjes. Kook de pasta en laat het uitlekken in een vergiet. Kook de venkelstukjes in een laagje water 10 tot 15 min. beetgaar. Fruit de ui even in olijfolie, voeg gesneden champignons of garnalen toe en bak deze mee. Giet de venkel af en roer deze door de pasta samen met de champignons of garnalen. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel goed warm worden.

Salade met mango of meloen

bijgerecht voor 2 personen

1 klein kropje sla
1 mango en/of halve meloen
walnoten of hazelnoten, grof gehakt
evt. een plukje gemengde kiemen

Dressing: 4 eetl. olijfolie
2 eetl. azijn of citroensap
1 theel. zachte honing of diksap
1 theel. mosterd
peper en zout

Was de sla en laat ze goed uitlekken. Scheur de sla in kleinere stukken en leg ze in een schaal. Maak de meloen schoon, snijd er smalle partjes van. Schil de partjes en snijd deze in blokjes. Snijd de mango doormidden en schil de vrucht. Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng dit door de sla. Rooster de gehakte noten in een droge koekepan. Klop de sladressing en meng deze met de helft van de geroosterde noten door de salade. was evt. de kiemen, leg ze luchtig op de salade en strooi er de rest van de noten over.

naar boven
naar boven