HOME

terug naar overzicht pakketbrieven
logo

Week 25, 21 juni 2007

Beste mensen,

Dit keer geen leuk verhaaltje, het is te druk met oogstwerk, onkruid wieden, en voorbereiden voor de open dag!
Wel een paar mededelingen:
- vanaf week 28 (do. 12 juli a.s.) krijgen wij ca. 80 abonnees erbij doordat De Morene van Jacob en Grada Engels stopt met het maken van pakketten en we hun abonnees erbij krijgen. Een mooie ontwikkeling voor 't Leeuweriksveld want we kunnen zo als bedrijf sterker worden en onze reeds gedane investeringen beter benutten. Voor jullie als bestaande abonnees betekent het dat de neerzetpunten in Westerbork (Weitgoorn) en Rolde (Karwij) voortaan al op woensdag aan het eind van de middag beleverd zullen worden; de betreffende abonnees ontvangen hierover nog een berichtje van ons. Voor de overige abonnees verandert er waarschijnlijk weinig aan het afhaaltijdstip.
- de inhoud van het pakket zoals vermeld op deze brief is altijd onder voorbehoud van wijzigingen op het laatste moment. Omdat we zo'n dertig verschillende teelten hebben is het soms moeilijk inschatten of de oogst van een bepaald gewas voldoende product van goede kwaliteit zal opleveren om alle pakketten te vullen. Als dat een keer niet lukt, wijken we uit naar een ander product, we rekenen op uw begrip daarvoor!
- deze week heerlijke peultjes of doperwten in het pakket! Een deel van de abonnees krijgt peulen van klasse I, een ander deel krijgt een grotere portie maar van klasse II, al wat dikkere peulen waar u de draden af moet halen of die u moet doppen. De rest krijgt doperwten. Eet smakelijk!

Wouter

We hopen u te verwelkomen op onze open dag, zondag 24 juni a.s.!

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Peultjes/doperwtjes - 't Leeuweriksveld
Kropsla - 't Leeuweriksveld
Bloemkool - 't Leeuweriksveld
Prei - 't Leeuweriksveld
Bosui - 't Leeuweriksveld

Recepten

alle hoeveelheden voor twee personen

Snelle bloemkoolschotel met pasta (Penne)

1 bloemkooltje, in kleine stukjes gesneden, peper en zout, 1 dl creme fraiche, min. 1 tl mosterd, 100 g of meer geraspte kaas, 2 tomaten.

Kook de bloemkool en de pasta, evt. samen in een pan. In water met zout beetgaar en giet deze af. Roer creme fraiche, mosterd, de helft van de geraspte kaas en peper en zout door elkaar. Meng dit door de pasta met bloemkool. Leg er de plakjes tomaat op en strooi er de overige kaas over. Serveer direct of zet het gerecht in een vuurvaste schotel even onder de gril of in de oven om door te laten warmen tot de kaas mooi goudbruin is. Variatie: meng door de schotel knoflook, bosuitje, oregano, basilicum, enkele el. kappertjes.

Roergebakken rundvlees met peultjes

400g biefstuk, 5 el olie, zout en versgemalen peper, 3 (bos)uien fijngehakt, de peultjes, 2 takjes fijngesneden basilicum, 2 dl runderbouillon, 2 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes, 3 el ketjap, fijngesneden basilicum voor garnering.

Snijd het vlees in dunne repen. Verhit olie in wok, roerbak het vlees hierin ongeveer 3 min., breng op smaak met zout en peper, haal uit de pan en houd warm. Fruit de ui in de wok glazig. Voeg de peultjes, basilicum en bouillon toe, leg een deksel op de pan en laat de inhoud ongeveer 3 min koken; af en toe roeren. Voeg de tomaten toe en laat de groenten nog 3 min sudderen. Doe het vlees terug in de wok en roer de ketjap erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi met basilicum.

Preirolletjes met nieuwe aardappelen.

600g nieuwe aardappelen, 350g prei, 6 plakjes ham of kaas, 1 dl room, peper en zout, nootmuskaat.

Was de prei en snijd ze in stukken van ongeveer 6 cm. Kook in een laagje water in 10 min. gaar. Laat uitlekken en rol de stukken in plakken kaas of ham. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en giet er de room met een beetje peper en zout overheen. Laat de schotel ongeveer een kwartier in de oven of onder een hete grill staan. Strooi er nootmuskaat over.

PROGRAMMA OPEN DAG
Aanstaande zondag, 10-16u

- rondleidingen om 11, 13 en 15u
- proeverijen van asperges, diverse salades, brood van onze goede Duitse "Biobäcker"
- kinderactiviteiten
- onder voorbehoud: tochtjes met paard en wagen
- zelf rode bessen plukken

WELKOM !