HOME

terug naar overzicht pakketbrieven
logo

Week 33, 16 aug 2007

In de supermarkt

Een paar jaar geleden was ik op vakantie in eigen land. Vakantie of niet, boodschappen moet je altijd doen. Dus ik stapte een supermarkt in en kwam op de groentenafdeling. Ik wilde een limoen hebben, maar kon die niet vinden. Ik vroeg het aan een jongen die daar werkte. (Er waren veel vakantiewerkers) "Meloen, die ligt daar" en hij wees achter mij naar de watermeloenen.
"Nee, limoen, een kleine, groene vrucht", maakte ik hem duidelijk. Hij dacht even na. Opeens ging er een lampje bij hem branden. "Komt u maar mee, mevrouw", zei hij en we belandden bij de avocado's.
Ik deed de rest van mijn boodschappen. Bij de kassa aangekomen legde ik ze op de band. De gewone boodschappen gingen in een rap tempo onder de scan door. Maar toen kwamen we bij de groenten. "Weet u wat dit is?", vroeg het meisje achter de kassa en ze hield een mango omhoog. Even later vroeg ze hetzelfde weer, maar ditmaal ging het om een rettich. Toen ze klaar was, vroeg ik om de bon. Ik controleerde het bonnetje toen ik de supermarkt uitliep en ja hoor, had ze de bleekselderij voor een knolselderij aangezien. Maar het scheelde mij € 0,15, dus ik liet het maar zo.

Irene

CONCERT "TEDESCA"

We nodigen al onze abonnees van harte uit voor een concert van muziekgroep Tedesca. Kathinka speelt hierin met 2 collega's al 10 jaar muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zéér de moeite waard!!
Morgen (vrijdag 17 augustus) om 16u. op 't Leeuweriksveld. Gratis toegang, vrijwillige bijdrage na afloop.

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Tomaten - t Leeuweriksveld
Rode bieten - t Leeuweriksveld
Groenlof - t Leeuweriksveld
Suikermais - Albert Wissmann, Frederiksoord
Witte kool - De Eerste, Marknesse

- We zetten geen aardappelen meer op de neerzetpunten, in plaats daarvan kunt u een aardappelabonnement nemen: alle oneven weken 3 kg lekkere biologische aardappels van 't Leeuweriksveld voor  € 2.50, in een papieren zak met uw postcode en huisnummer erop. Deelname minimaal een kwartaal (= 7x), tijdig opzeggen als u wilt stoppen, s.v.p. vooraf  € 17,50 per kwartaal betalen, u ontvangt geen rekening!

Recepten

alle hoeveelheden voor twee personen

Groenlofsalade met appel

1/2 struik groenlof, in fijne reepjes; 1 appel in stukjes; 1 kleine wortel, grof geraspt; fijngesnipperd uitje; 2 el geroosterde zonnebloempitten. Dressing: 1 teentje knoflook geperst, 2 el citroensap of azijn, 1 el sojasaus, 2 el olijfolie, 1 tl honing, scheutje sinaasappelsap, 1 tl geraspte verse gember.

Klop de dressing en meng deze door de gesneden groenlof, appel, ui en wortel. Laat een kwartier intrekken. Strooi er de zonnebloempitten over en serveer.

Suikermais

Dit is héérlijke suikermais! Kook de maiskolven met schutblad en baard in hun geheel ca. 20 min in water. Pas na het koken pellen (kan iedere eter ook zelf aan tafel doen). Zo zijn de korrels het smaakvolst. Naar wens bestrijken met boter en zout.

Reuze-pannekoektaart met witte kool

3 pannekoeken met kaas en/of spek per persoon, 1 kleine witte kool, 1 gesnipperde ui, 1 zure appel in stukjes, 1 rode paprika in reepjes, een handvol rozijnen, peper en zout, 1 tl gemalen koriander, 1 tl kerriepoeder, 2 el santen (kokosvet).

Bak of neem voor elke persoon 3 pannekoeken en houd deze warm op een bord boven een pan met heet water. Fruit ui met appel, specerijen en evt. paprika in olie. Voeg er na een aantal minuten de in fijne reepjes gesneden kool aan toe. Schep de kool een paar maal om en voeg zonodig een scheutje water toe. Als de kool beetgaar is santen en rozijnen toevoegen, op smaak maken met peper en zout en nog ongeveer 5 min op een laag pitje stoven. Leg op ieder bord een pannekoek en verdeel er de helft van de kool over. Leg hierop een tweede pannekoek en verdeel de rest van de kool. Daar bovenop de derde pannekoek.