HOME

terug naar overzicht pakketbrieven
logo

Week 37, 13 sept 2007

De mensen van 't Leeuweriksveld

Vandaag een bijdrage van Anna: ze heeft de mensen van 't Leeuweriksveld voor u getekend! Van links naar rechts: Roos, Anna, poes "Boesie", Kathinka, Irene, Martin en Wouter. Zo krijgt u tenminste een beetje een beeld van ons...

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Diverse sla - 't Leeuweriksveld
Wilde spinazie - 't Leeuweriksveld
Tomaten - 't Leeuweriksveld
Knolvenkel - Gerard Lanting, Oosterhesselen
Suikermais - Albert Wissmann, Frederiksoord en Zaaister

- aardappelabonnement: alle oneven weken 3 kg lekkere biologische aardappels van 't Leeuweriksveld voor  €  2.50, in een papieren zak met uw postcode en huisnummer erop.
Deelname minimaal een kwartaal (= 7x), tijdig opzeggen als u wilt stoppen, s.v.p. vooraf € 17,50 per kwartaal betalen, u ontvangt geen rekening!

Recepten

alle hoeveelheden voor twee personen

Italiaanse vlaglasagne volgens Wouter

600g spinazie, olijfolie, 4 tomaten, 3 uien,knoflook naar smaak, 500g gehakt, oregano-basilicum-thijm-rozemarijn, zoveel mogelijk vers, peper, zout, bouillonpoeder,geraspte kaas, pak lasagnevellen.
Smoor de spinazie 5 min. met zout in olijfolie. Snijd de uien en bak ze bruin in olijfolie. Voeg het gehakt toe, en als dit ook gebruind is de gesneden tomaten. Breng op smaak met bouillonpoeder en de kruiden. Giet een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg er een laagje lasagnevellen op, en daar weer op een laagje spinazie. Ga zo door tot de schaal bijna vol is of de ingrediŽnten op zijn. Geraspte kaas erover en 45 min bakken bij 180 gr. in de oven.

Venkelschuitjes met kruidige rijst in sinaasappelsaus

1 venkelknol(ca 400g),1 sjalotje, 1 kl. rode paprika, 50g gezouten cashewnoten, 50g belegen kaas, 25g boter of margarine, 75g snelkook zilvervliesrijst, 11/2 tl.thijm, 3/4 kruidenbouillontablet, 1 grote sinaasappel, 1 tl allesbinder.
Verwijder de buitenste bladeren van de venkel en snijd de stengels vlak boven de knol af. Snijd aan de onderkant een plakje van de knol af. De buitenste vier bladeren voorzichtig van de knol halen en de rest in blokjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen, paprika schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Cashewnoten grof hakken, korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. In een pan met dikke boden boter verhitten. Venkelblokjes, sjalot en paprika al omscheppend ca. 3 min. bakken. Rijst toevoegen en al omscheppend 2 min meebakken. 1 tl thijm en 1/2 dl water toevoegen, daarna het geheel aan de kook brengen. 1/2 bouillontablet erboven verkruimelen en de rijst afgedekt in 15-20 min zachtjes gaar koken. Intussen in een andere pan ruim water met zout aan de kook brengen en de venkelbladeren in ca 8 min. gaar koken. Sinaasappel halveren en één helft uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met 1/2 dl water langzaam aan de kook brengen. Rest van bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen. Rest vd. thijm toevoegen en alles ca 2 min zacht laten koken. Intussen andere sinaasappelhelft schillen en in dunne plakjes snijden. Plakjes halveren. In vergiet venkelbladeren laten uitlekken.
Sinaasappelsaus binden met allesbinder. Cashewnoten en kaas door de rijst roeren. Sinaasappelsaus over twee borden verdelenen op elk bord twee venkelschuitjes zetten. Rijkstmengsel erin scheppen, garneren met venkelgroen.