Pakketbrief week 27, 1 juli 2015

leeuweriksveld logo

Actie 1000 x € 100,-

We zijn alweer in het zevende seizoen bezig op 't Leeuweriksveld in Wilhelmsoord. Ontelbaar vele kilo's groente hebben hun weg gevonden naar onze trouwe klanten.
Het bedrijf is volop in ontwikkeling. De plek hier wordt steeds meer een verzamelpunt voor een aantal kleine ondernemingen, die samen een geheel vormen:

Maar het lijkt wel of dit jaar alles tegelijk komt, want om de gezonde basis voor onze boerderij en de andere genoemde ondernemingen te behouden moeten we dit jaar de 3 hectare land die we tot nu toe in pacht hebben, aankopen. Deze grond wordt dan eigendom van stichting Mensen voor de aarde, die we recent (eindelijk) opgericht hebben. Vele mensen maken lichte lasten en dat is nodig om 't Leeuweriksveld ook in de toekomst goed te laten gedijen! Dus doe mee aan de actie 1000 x € 100,- en maak uw schenking over op NL77TRIO0390936006 t.n.v. Stichting Mensen voor de Aarde o.v.v. Actie 1000 x € 100,-

Kathinka en Wouter

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen
Krop- of IJsbergsla- 't Leeuweriksveld
Tuinbonen- 't Leeuweriksveld
Dille- 't Leeuweriksveld
Raapstelen- 't Leeuweriksveld
Spitskool- 't Leeuweriksveld
Romanesco óf Broccoli- 't Leeuweriksveld

In week 28 verwacht:

capucijners/peulen, bonte snijbiet, bosui, spitskool, broccoli/bloemkool?, div. sla.

Het kiezelpreparaat roeren en spuiten wordt voor één keer verplaatst van a.s. zaterdag (de eerste van de maand) naar a.s. maandag 6 juli.
Geïnteresseerden kunnen na aanmelding deelnemen, we beginnen om 7 uur.

Aanschuiftafel

Iedere eerste en derde woensdag van de maand, behalve in augustus, is er een Aanschuiftafel op 't Leeuweriksveld.
www.oogstenkokeneneten.nl

Afwezigheid wegens vakantie of anderszins altijd voor het weekend vóór de week waarin u geen pakket wilt, aan ons doorgeven a.u.b.

Jonge poesjes

We hebben dit voorjaar weer een nest met jonge poesjes gekregen. De vier kittens zijn nu zes weken oud, ze zijn goed aan mensen gewend. Twee van hun hebben al een nieuwe baas, voor de andere twee zoeken we nog een nieuw thuis. Interesse? Meld je bij ons.


Recepten

Tuinbonen met kruidenkwark

bijgerecht voor 2 personen

1 kg tuinbonen, 1 ui, 1 dikke plak ham à 75 gr, 200 gr volle kwark, vers bonenkruid of tijm naar smaak of ½ theel. gedroogd bonenkruid of tijm, verse basilicum, verse peterselie, vers gemalen peper, zeezout naar smaak, olijfolie

Tuinbonen doppen: Open de peulen door met twee duimen op de bolle kant te drukken. Rits ze langs de midden-naad verder open met de duim. De bonen uit de peul wippen.
De bonen in weinig water, in ongeveer 10 min. gaar koken. Ui schillen, op de wortelkant neer zetten en halveren. Met de lijnen van de ui mee beide helften in partjes snijden. Ui fruiten in olie.
Tijm of bonenkruid van de takjes plukken. Basilicum in kleine stukjes scheuren. Peterselie fijn hakken. Kruiden mengen met kwark, peper en zout. Ham in kleine blokjes snijden en even mee fruiten met de uien.
Mengsel van ui en ham door de tuinbonen roeren. Bonen serveren met kruidenkwark.
Lekker met rijst of nieuwe aardappelen en een tomatensalade.

Salade met yoghurt-dilledressing

bijgerecht voor 2 personen

½ krop sla, ½ paprika, ½ komkommer
Dressing: handvol verse dille, 6-10 sprieten bieslook, 2 eetl. Griekse yoghurt, 2 theel. mayonaise, suiker of diksap naar smaak, peper en zout

Was de sla goed en snijd deze in reepjes. Was de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng dit met de rest van de ingrediënten.

bron: www.koolhydraatarmrecept.nl

Roergebakken spitskool met paprika en (vegetarisch) gehakt

hoofdgerecht voor 2 personen

150 gr runder- or vegetarisch gehakt, 1 kleine spitskool, 1 kleine groene paprika, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 lenteuitjes (of bosui), ½ bouillontablet, peper, zout, ¼ eetl kerriepoeder, 1 eetl olijfolie

Lelijke bladeren van de spitskool verwijderen, de kool wassen en in smalle reepjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen. Lenteuitjes wassen en in ringetjes snijden. Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn.
Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken. Spitskool en paprika toevoegen. Al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen.
Door elkaar roeren en met deksel op de pan ongeveer 5 tot 10 minuten bakken tot de spitskool beetgaar is. Op smaak maken met peper en zout.
Vlak voor het opdienen de lenteuitjes eroverheen.strooien. Lekker met aardappelpuree of gebakken krieltjes of rijst.

Pastasalade met tonijn en broccoli

bijgerecht voor 2 personen

200 gr tricolore pasta, 1 rode paprika, 175-200 gr broccoli, 1 blikje tonijn in water, 1½ eetl. kappertjes, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. zure room of mayonaise, zout en peper naar smaak

Was de paprika en snijd deze in stukjes. Was de broccoli en verdeel deze in roosjes. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg 4 minuten voor het afgieten de broccoliroosjes erbij.
Giet af in een vergiet in de gootsteen. Meng de paprika met de tonijn, kappertjes, pasta en broccoli.
Meng de olijfolie, wijnazijn, zout en peper, met eventueel zure room of mayonaise voor een romigere pastasalade. Roer de dressing door de pastasalade en serveer koud of lauwwarm.

bron: allrecipes.nl

naar boven
naar boven