Pakketbrief week 47, 18 nov 2009

logo

De Sterke Akkers

Het biologische melkschapenbedrijf "De Sterke Akkers" van Herman Bosman en Alberta Rollema is de tweede plek die we bezochten tijdens ons bedrijfsuitje.
De eerste indruk is er een van een gezellige, creatieve - en naar snel zal blijken, ook zeer produktieve - choas. Uiterlijk is het allemaal lang niet zo ordelijk en opgeruimd als bij Aldo. In plaats van Herman te vinden, die ons zou rondleiden, komen we in contact met een enthousiasteling van de "Peergroep", die alle lamsbouten van Alberta blijkt te hebben opgekocht en nu nog schapemelk komt halen voor een originele happening waarbij gemeentebestuurders van Coevorden zelf verse schapenkaas moeten gaan maken!
Uiteindelijk zien we een grote Fendttrekker helemaal achter de lange stal, daar zal Herman zijn... maar nee hoor, er blijkt een klein jochie in te zitten die met het grootste gemak de trekker bestuurt. Hij is één van de zorgvragers die hier niet alleen liefdevolle aandacht krijgen maar ook hard meewerken: de effectiefste therapie om zelfvertrouwen en wilskracht te (her)vinden. En gewerkt wordt hier. Als we Herman gevonden hebben vertelt hij: Èlke ochtend en avond drieëneenhalf uur stalwerk om de schapen te melken (op de top van het seizoen zijn er 550 schapen aan de melk!), in te strooien, te voeren... dat is dus alleen al 50 uur per week. Daarnaast het werk op de akkers en weilanden, het aflammeren, de opfok, het scheren, klauwbekappen, de zorg voor de "hulpboeren", de inspanningen om afzet van melk en eigen lams- en schapevlees goed op gang te brengen en houden - het is bijna niet te bevatten wat deze mensen allemaal presteren.
"Nebenbei" waren Herman en Alberta ook nog de peetouders van twee nieuwe bedrijven, die zich vanaf hier ontwikkeld hebben: een zorgboerderij in Wachtum en... 't Leeuweriksveld!

Wouter

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen
Savooyekool - 't Leeuweriksveld
Winterpostelein - 't Leeuweriksveld
Rode bietjes - 't Leeuweriksveld
Witlof - Henk Klompe, Biddinghuizen
Paprika - Aldo van Os, Erica
't Leeuweriksveld is aan het omschakelen naar biologische landbouw, de overige produkten hebben het EKO-keurmerk - keurmerk

In week 48 verwacht:

veldsla, koolrabi, waspeen, paksoy, aubergine

> De Sterke Akkers vindt u ook op internet: www.desterkeakkers.nl.
Alberta's heerlijke lams- en schapevlees verkopen we in onze winkel.


Een beetje reclame voor het nieuwe bedrijf van Kees van der Velde, een trouwe klant die ons goed geholpen heeft bij het verhuizen en bouwen van de koelcellen!:

logo_fjildwurk

Wilt u uw boom verzorgen, snoeien of verwijderen?
Ziet u door de onmogelijkheden de bomen niet meer?
Geef uw "boomzorgen" uit handen, Fjildwurk is u graag van dienst.
Kees van der Velde
Visserstraat 40
7871 PR KLIJNDIJK
0591-513445
www.fjildwurk.nl
info@fjildwurk.nl

Versaanbod week 48

De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook kijken bij  Versaanbod.

Aanbieding

Veldsla*/100g1,00
Heerlijk gebak uit het kerstassortiment van onze bakker (t/m 24-12-09):
517 Kruiden-chocokoek/st1,95
519 Sacher puntje/st2,35
ook marsepein-daalders en exclusieve bonbons....
* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld

Recepten

Winterposteleinsalade met hazelnotenpesto

bijgerecht voor 2 personen

Deze pesto is ook lekker bij gebakken groenten.
Tip: Zelfgemaakte pesto is enkele weken houdbaar. Je kunt dus ook een grotere hoeveelheid in één keer maken. Zorg dat er altijd een laagje olie op de pesto staat.

Groene kool met champignons

bijgerecht voor 4 personen

Witlof-banaanschotel

Gebakken bietenplakken

voor 2 personen

Gevulde vegetarische paprika

bijgerecht voor 4 personen

naar boven
naar boven