Pakketbrief week 47, 23 november 2011

logo

Hutspot

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen
Winterpostelein - 't Leeuweriksveld
Spruiten - 't Leeuweriksveld
Knolselderij - 't Leeuweriksveld
Winterpeen - Gerbranda State, Sexbierum
Venkel - Lechaim, Nijeveen

In week 48 verwacht:

Groenlof, boerenkool, witlof, pompoen, prei.

Actie

AARDAPPELABONNEMENT

We hebben een goede oogst heerlijk smakende aardappels binnengehaald. Wilt u daarvan meegenieten? Dat kan eenvoudig door een aardappelabonnement te nemen.
Elke twee weken (de even weeknummers) zetten we dan een papieren zak met drie kg aardappels voor u klaar op uw neerzetpunt.
Als u in de maand november een abonnement afsluit, krijgt u de eerste zak gratis! (deelname minimaal een kwartaal = 7 leveringen).
We hebben de soorten Frieslander (vastkokend), Biogold en Raja (beiden licht-kruimig). In de abonnementen gaan standaard Frieslanders, maar op verzoek kunt u ook één van de andere soorten krijgen.
De kosten zijn € 3,20 per keer, dus voor het eerste kwartaal 6 x € 3,20 = € 19,20.

Versaanbod

De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
Neem hiervoor contact op met info@leeuweriksveld.nl.

U kunt ook kijken in de Webwinkel.

naar de Webwinkel


Recepten

Winterpostelein met geitenkaas en zoete noten

bijgerecht voor 2 personen

120 gr winterpostelein, 2 eetl. limoen- of citroensap, 1 theel. mosterd, 1 eetl. gembersiroop, 1 sinaasappel, 2 eetl. olijfolie, 50 gr geitenkaas, 50 gr hazelnoten, 1 eetl. honing

Winterpostelein wassen en goed laten uitlekken. Limoen- of citroensap, mosterd, gembersiroop en olie mengen tot een romige dressing. Dit gaat goed met een kleine garde. Sinaasappel schillen, klein snijden en mengen met de dressing en de winterpostelein. Kaas over de salade verdelen. Noten roosteren in een droge koekenpan. Voeg als de noten beginnen te geuren de honing toe. Laat de honing om de noten smelten op een laag vuur. Roer een paar maal om en schep de honingnoten over de salade.

Knolvenkel met garnalen

hoofdgerecht voor 2 personen

2 stuks knolvenkel, 100-200 gr garnalen (Hollandse zijn het lekkerst, roze kan ook), 200 gr macaroni, 1 ui, 1 bekertje creme fraiche

Was de knolvenkel, snijd de stengels eraf. Haal de kern eruit en snijd de rest in stukjes.
Kook de knolvenkel in 10 minuten gaar in een bodempje heet water. Kook de macaroni klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de ui en fruit deze even in een koekenpan. Wanneer de ui en knolvenkel klaar zijn, voeg deze bij elkaar in één pan en voeg de creme fraiche toe. Warm deze 2 à 3 minuten mee. Voeg als laatste de garnalen toe en warm deze heel kort mee. Schep de macaroni op twee borden en verdeel het venkel/garnalenmengsel erover.

Knolselderij-gehakttaartjes

hoofdgerecht voor 4 personen

9 plakken bladerdeeg (diepvries) ontdooid, ½ knolselderij (à 1 kg), 2 eieren, 300 gr gehakt half-om-half, 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 100 gr geraspte jonge kaas

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat 2 plakjes bladerdeeg, laat deze 1 cm overlappen. Druk de naad goed aan. Maak zo nog 3 deegbodempjes op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en rasp ze grof. Klop de eieren los. Meng in een schaal het knolselderijrasp met het gehakt, de eieren, de creme fraiche en de helft van de kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de knolselderijvulling in een brede baan over het midden van de deegbodems; houd de randen vrij. Vouw de randen omhoog, zodat vier bakjes ontstaat. Bestrooi de taartjes met de rest van de kaas en bak ze in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

Tip: U kunt de taartjes 1 dag van tevoren maken. Laat ze afkoelen en zet ze afgedekt in de koelkast. Zet de taartjes op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. Lekker met een gemengde salade met balsamico-azijn.

Spruitjes met walnoten en brie

bijgerecht voor 2 personen

400 gr spruitjes, 1 grote ui, 1 kleine appel, hand vol gedopte walnoten, 150 gr brie of camembert, 1 theel. gedroogde tijm, olijfolie

Spruitjes schoonmaken, zo min mogelijk groen weg snijden, halveren en in een bodempje water in 5 à 10 min. beetgaar koken. Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften in smalle partjes snijden. Ui fruiten in olie. Noten fijn hakken. Appel in kleine stukjes snijden. Tijm, noten en appel aan de ui toevoegen en warm laten worden. Brie in plakken snijden. Spruitjes aan het uimengsel toevoegen, roeren en afdekken met kaas. Met deksel de brie in een paar minuten laten smelten. Lekker met rijst of een ander graan en een wortelsalade.

naar boven
naar boven