Pakketbrief week 49, 2 december 2009

logo

Vrije School Michaël

Een biologisch-dynamische boer streeft naar inzicht in het wezen van de grond, planten en dieren waar hij voor zorgt, omdat hij weet dat hij alleen daardoor zijn werk goed kan doen.
Om dezelfde reden streeft de vrije schoolbeweging naar inzicht in het wezen van de kinderen, die aan haar zorg toevertrouwd worden. Vrije scholen putten daarbij uit dezelfde rijke en onuitputtelijke bron als de b.d.-boer, namelijk de geesteswetenschap. Die gaat veel verder en dieper dan de kennis die de "normale", gevestigde wetenschap aanreikt.
In de praktijk betekent het dat kinderen hier nog echt kind mogen zijn, en niet als een jonge volwassene worden gezien; dat creativiteit en humor, maar ook eerbied - schijnbaar iets archaïsch, maar in werkelijkheid van levensbelang voor de ontwikkeling van elk mens - een centrale plaats innemen; dat op elke leeftijd die ontwikkelingsstof wordt aangeboden waar de kinderen dan innerlijk echt aan toe zijn; dat veel aandacht wordt besteed aan de harmonieuze ontwikkeling van de drie zielevermogens van elk mens: denken, voelen en willen, met de nadruk op het voelen, want dit kan de verbindende kracht zijn om te voorkomen dat denken of willen eenzijdig te sterk wordt.
En dat laatste gebeurt maar al te vaak, want onze cultuur bestaat vooral uit slimme rekenaars en daadkrachtige doeners, maar het eigenlijk menselijke ligt pas in de hogere synthese van die twee…
Bijzonder aan de vrije school is verder de grote aandacht voor de jaarfeesten, waar de kinderen met enthousiasme en dankbaarheid op reageren; de sterke betrokkenheid van ouders bij de school, waardoor haar hoge idealen beter verwezenlijkt kunnen worden en wat ook de ouders zelf veel voldoening oplevert.
De Michaëlschool in Emmen gaat volgend jaar nieuwbouwen, als u nu of in de nabije toekomst interesse heeft voor uw kind(eren) is het verstandig om vast een plekje te reserveren, zodat er rekening mee gehouden kan worden bij het nieuwe gebouw!

Wouter

Vrije School Michaël, Prinsenlaan 80, Emmen, tel.0591-610531.
e-mail:directie@vrijeschoolemmen.nl
www.ditiseenleukeschool.nl (hier kunt u een kennismakingsfilmpje zien).

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen
Winterpostelein - 't Leeuweriksveld
Prei - 't Leeuweriksveld
Aardpeer - 't Leeuweriksveld
Bloemkool - De Eerste, Marknesse
Trostomaten - Aldo van Os, Erica
't Leeuweriksveld is aan het omschakelen naar biologische landbouw, de overige produkten hebben het EKO-keurmerk - keurmerk

In week 50 verwacht:

Boerenkool, winterpeen, witlof, …

Attentie: in de week voor kerstmis, op woensdag 23 en donderdag 24 december, ontvangt u van ons zoals gebruikelijk een dubbel groentepakket met een feestelijk tintje. In week 53 zijn wij gesloten. In week 1 is alles dan weer normaal.


ACTIE: Tijdelijk geven we 5 kg lekkere Biogold aardappels van 't Leeuweriksveld cadeau aan nieuwe abonnees!
Bovendien geldt ons vaste kennismakingsaanbod van 5 weken abonnement voor de prijs van 4.
Dus als u iemand kent die wellicht geïnteresseerd is, is dit een goed moment om hem of haar te laten kennismaken.

Versaanbod week 50

De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook kijken bij  Versaanbod.

Aanbieding

Boerenkool*/st1,30
Peren Doyenné du Comice/kg2,10
Winteryoghurt Drentse Aa
met kersen, rozijnen, appel, kaneel...
500 ml
1,35
* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld

Recepten

Aardperen

Onder de knobbelige schil van aardperen zit romig, wit, krokant en zoet vruchtvlees. De nootachtige smaak heeft wat weg van artisjok en schorseneer. Aardperen bevatten inuline, een suiker die bij vertering geen glucose vormt en daardoor bijzonder geschikt is voor diabetici. Voor gebruik moeten ze worden gewassen en schoongeboend of geborsteld. De schil is perfect eetbaar. Onder de schil zitten de meeste voedingsbestanddelen. Als je de schil toch wil verwijderen, en dat is vooral bij oudere aardperen aangewezen, kook of stoom ze eerst. Verwerk ze dan in hun geheel, in schijfjes, blokjes, of als puree.

Gebakken aardpeer op z'n Italiaans

bijgerecht voor 4 personen

Crème van aardpeer

bijgerecht voor 2 personen

Aardpeer met prei en notenbotersaus

bijgerecht voor 2 personen

Stamppot winterpostelein

hoofdgerecht voor 2 personen

naar boven
naar boven