HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

Week 6, 8 feb 2007

Beste mensen,

De eerste week in Orvelte is voor ons alweer achter de rug met alles wat erbij hoorde: in het middelpunt de groenteabonnementen en de bestellingen, zaterdag hadden we de boerderijwinkel voor het eerst geopend (vanaf nu elke zaterdag weer open, van 10 tot 14 uur, u bent van harte welkom !)
Onze verhuizing gaat tussen de bedrijven door stap voor stap verder en de computers werken steeds beter mee. Soms krijgen we het idee dat we in het diepe zijn gesprongen zonder eerst het zwemmen te hebben geleerd, zoveel nieuws komt er op ons af bij deze start in Orvelte, maar ja dat hoort erbij en we hebben het er graag voor over! Al doende hebben we al veel geleerd, waarbij we de mensen van de Wenning heel dankbaar zijn voor alle hulp en goede adviezen.
Maar toch gaan er wel eens wat kleine dingen mis in deze tijd, we hopen op uw begrip.
Op het land is het nog rustig, er ligt een hoop mest klaar om geprepareerd te worden. In de kas hebben we opgeruimd en willen we nu zo snel mogelijk wat lenteuien, radijs en sla zaaien en planten die dan in april in de pakketten kunnen komen. Zodat 't Leeuweriksveld ook nog iets anders dan prei kan leveren. Verder wordt het rustig op het erf van de Wenning, de laatste spruiten worden nog geoogst en afgeleverd, Rik en Riegiena zijn lekker met vakantie voordat dadelijk het seizoen en daarmee ook het werk in Polen begint. Alleen Irene is een constante in alle veranderingen: zij werkt nu voor ons en is een verbinding tussen de Wenning en 't Leeuweriksveld.

Groeten van Wouter, Kathinka, Anna en Roos

Inhoud groentepakket

Prei - 't Leeuweriksveld
Witlof - Klompe, Biddinghuizen
Pompoen - Albert Wissmann, Frederiksoord
Knolselderij - Lechaim, Nijeveen
IJsbersla - via Zaai-Ster

Recepten

Een heerlijke slasaus voor bij de andijvie of winterpostelein:
Meng 4 eetlepels yoghurt met 4 eetlepels mayonaise.
Breng op smaak met wat inmaakvocht van een potje groene olijven, en 1 of 2 teentjes knoflook uit de pers.
Voeg er tenslotte gehalveerde groene olijven aan toe.

Romige schorsenerensoep

Schorseneren, 1-2 stengels groenselderij in stukjes, 1 ui gesnipperd, klontje boter, 0,75 l. bouillon, scheutje melk, evt. 1 eetlepel bloem om mee te binden, 0.75 dl. slagroom, nootmuskaat, peper en zout, peterselie of bieslook fijngeknipt, evt. verse knoflook, fijngeknipt, geroosterde blokjes brood of croutons.

De schorseneren schillen met een dunschiller, in stukjes snijden en koken in water met een scheutje azijn om verkleuring tegen te gaan. Bak de selderij, ui en stukjes gekookte schorseneren ongeveer 3 minuten in boter. Houd ongeveer een kwart van deze groente apart. Kook de rest van de groenten in de bouillon gaar en pureer de soep. Bind de soep met de met melk aangelengde bloem. Voeg de room en de rest van de groente toe. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Garneer met de peterselie, bieslook evt. verse knoflook en met kleine blokjes geroosterd brood of croutons.
Eet smakelijk!