HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

Week 44, 1 nov 2007

Middelpunt

Rome. Eén van de middelpunten van de wereld.
Het Vaticaan. Voor de katholieke gelovige Het Middelpunt van de wereld.
Wat doen Rome en Vaticaan in een pakketbrief van 't Leeuweriksveld?
Nou, ik ben daar ooit eens geweest. Ik was destijds lid van een katholiek kerkkoor en wij maakten een reis naar Rome om... nou ja, waarom gaat een mens naar Rome!
Het was een druk programma; wij zongen zaterdagavond en zondagochtend in de mis, wij volgden een reisleidster die steeds maar haast had, wij vlogen kerk in, kerk uit, wij reden in een grote bus met een bloedgang langs al die oude gebouwen.
Eén middag hadden we vrij, en konden we op eigen gelegenheid gaan doen wat we wilden. Ik zocht als altijd de details op en vermeed zoveel mogelijk de toeristische hoogtepunten; ik hou namelijk niet zo van kermis.
Onder de Sint-Pieter bevinden zich enkele prachtige, eenvoudige kapelletjes. Daar heb ik lang staan kijken. Maar toen kwam ik wat koorleden tegen die me ompraatten: ik moest de koepel van de Sint-Pieter op, anders had ik toch wat gemist joh...!
En ja hoor: kermis. Veel mensen, lange rijen, video-camera's.
Maar zie, neerkijkend op heel Rome in de smog, en neerkijkend op het vaticaanse park met bomen, gazons en waterpartijen zie ik in een hoek van twee muren ...een moestuin!
Ja, een moestuin, met kool, prei, sla en alles, en de pauselijke tuinman is net bezig nieuwe plantjes in de grond te zetten.
En het doet mijn hart goed, dat hier, in het middelpunt van de wereld ...een boer zijn werk doet.

Martin

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Veldsla - 't Leeuweriksveld
Andijvie - 't Leeuweriksveld
Paprika - Aldo van Os, Erica
Pastinaak - De Eerste, Marknesse
Zuurkool - Kramer, Zuid-Scharwoude

Enkele mededelingen:
- De blauwe tasjes voor de combi's blijken in de praktijk vaak te klein. Bovendien willen we graag verpakkingsmateriaal sparen. Vanaf week 46 (14/15 november a.s.) gaan we ze daarom vervangen door blauwe plastic kratten, die met een schotje in tweeën gedeeld zijn. Verzoek aan de combi-abonnees: wilt u vanaf dat moment ook (net als de meeste overige abonnees) zelf een tas meenemen naar het neerzetpunt om uw pakket in op te halen!

- We zijn op zoek naar lege glazen potjes om in te maken. U kunt ze in de lege kratjes doen, bij voorbaat dank!