HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

Week 35, 28 aug 2008

Beste abonnees!

De bijeenkomst van afgelopen vrijdag over onze toekomstplannen was indrukwekkend mooi. 20 mensen van wie je allemaal hun positieve en sterke kanten te zien kreeg, dat heeft ons veel kracht gegeven. Er is ons veel hulp toegezegd om de sprong naar een echte eigen plek voor 't Leeuweriksveld te doen slagen: financieel, bedrijfskundige begeleiding, praktische hulp bij de diverse klussen om de nieuwe plek geschikt te maken voor ons bedrijf. Maar we kregen ook het nodige huiswerk: de bedrijfsplannen nog veel concreter uitwerken ook voor de lange termijn en onze doelstellingen heel helder naar voren brengen. De spontane betrokkenheid van mensen in een vorm brengen die houdbaar is.
Tegelijkertijd is het de kunst om ons niet onder druk te laten zetten door het feit dat dat alles in 5 maanden tijd geregeld moet worden... Het lijkt alsof we in een soort stroomversnelling terecht zijn gekomen waar wij middenin staan. We houden u natuurlijk op de hoogte via deze brief.

De planten gaan het nu juist wat rustiger aandoen, zeker bij het koele en bewolkte weer van de afgelopen tijd. De beloofde suikermaïs in uw pakket is daarom nog een weekje uitgesteld: dan kan hij nog wat beter rijpen. Op onze preiakker zijn drie mensen aan het werk om het onkruid wat de trekker niet heeft kunnen opruimen, met de hand te lijf te gaan. Voor de onkruidbestrijding is dit weer lastig: grotere onkruiden moeten we allemaal van het land halen, anders groeien ze zo weer vast.
Hopelijk komt nu inderdaad het beloofde hete en droge weer!

Kathinka

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Eikebladsla   't Leeuweriksveld
Zilverstelen   't Leeuweriksveld
Andijvie   't Leeuweriksveld
Knolvenkel   Gerard Lanting, Oosterhesselen
Bloemkool   Bakker-bio, Munnekezijl

Volgende week verwacht:
Suikermais, prei, groene kool, waspeen, ...

Afwezigheid wegens vakantie of anderszins vóór het weekend van de betreffende week/weken aan ons doorgeven, a.u.b.

Eénpersoonspakketten: groen draagtasje
Tweepersoonspakketten (klein): helft van een grijze krat
Vierpersoonspakketten (groot): hele zwarte krat
Combipakket: helft van een blauwe krat
Fruitpakket: papieren Odin-draagtas
Aardappelabonnement: papieren zak met postcode en huisnummer
Voor de tweepersoons-, vierpersoons- en de combipakketten moet u zelf een tas meenemen naar het neerzetpunt.
>> Als u twijfelt of u wel het juiste pakket meeneemt, neem dan a.u.b. contact met ons op.

Versaanbod week 36
De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook klikken op Versaanbod.
 
Aanbieding:  
Groene kool/st* 1.50
Aubergine/500 g 2.25
(* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld)  

Recepten

Venkelsoep

600 g venkel, 2 glazen droge witte wijn, 30 g boter, 30 g bloem, 7 dl. bouillon, 1 eidooier, ½ dl. melk, citroensap, zout, peper

Snij van de venkel de groene uitspruitsels weg (bewaar die) en een stukje van de stronk. Snij de venkel in stukjes en was die zorgvuldig. Kook de venkel zachtjes in de wijn in ca. 15-20 min. gaar. Wrijf de venkel door de zeef. Smelt de boter, voeg de bloem toe en dan geleidelijk de bouillon en de gepureerde venkel met kookvocht. Breng de soep aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Maak de soep af met de melk, losgeklopte dooier, zout, peper en wat citroensap.

Bloemkoolsalade met nootjes

1 bloemkool in kleine stukjes, 1 eetl. kappertjes, 40 g gemengde noten, grof gehakt.
Dressing: peper en zout, 1 theel. kerriepoeder, 1 dl. zure room.
Garnering: evt. vers korianderblad, fijngeknipt. evt. verse mint of dille, fijngeknipt.


Kook de bloemkool in ruim water met zout beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de dressing en meng deze met de kappertjes door de bloemkool. Rooster de nootjes en strooi deze met de verse kruiden over de salade.
Variatie de luxe: Meng stukjes gerookte zalm door de salade en u heeft een waar feestgerecht.

Snijbiet met een krokant korstje

1 bosje snijbiet, 1 ui gesneden, 1 teen knoflook geperst, olie om in te bakken, 1 theel. bouillonpoeder, 1 oude boterham, 50 g geraspte oude kaas

Boterhammen verkruimelen en in een koekepan droog en knapperig roerbakken. Snijbiet wassen en stelen en blad grof snijden. Ui en knoflook fruiten in olie, bouillonpoeder en snijbiet toevoegen en 5 min. roerbakken. Snijbiet in een ovenschaaltje doen, eerst de kaas en dan de broodkruim erover strooien en even onder een voorverwarmde gril of in de oven zetten tot de kaas gesmolten is.

Variatie zonder kaas: u kunt grof gemalen noten en broodkruim mengen en dit over de schotel verdelen.

Andijviestamppot mèt

600 g aardappels, geschild en in stukken, 1 krop andijvie, in smalle reepjes gesneden, een scheutje melk, peper en zout, 1 theel. mosterd, 1 eetl. azijn, 2 eieren hard gekookt of 1 kleine rookworst, 1 uitje fijngesnipperd, scheutje olie, evt. 1 potje gekookte linzen, kapucijners of kikkererwten

Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet ruim de helft van het kookvocht af en stamp de aardappels met rauwe, gesneden andijvie door elkaar met een scheutje melk, mosterd, azijn, peper en zout. Zet de pan weer op een laag pitje op het fornuis en roer een paar maal door om de stamppot goed warm te laten worden. Fruit ondertussen in een andere pan de ui in olie. Voeg er naar wens linzen, kapucijners of kikkererwten en stukjes ei of stukjes rookworst aan toe. Serveer dit mengsel over de stamppot of meng alles door de stamppot.Mijn Postvak In wordt beschermd door SPAMfighter
1851 spam-mails zijn er tot op heden geblokkeerd.
Download de gratis SPAMfighter vandaag nog!