HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

Week 38, 18 sept 2008

Eerste deel aankoop geslaagd!

Het eerste deel van onze acties om een nieuwe, eigen plek te verwerven is afgerond.
Afgelopen maandag heb ik overeenstemming over de prijs bereikt met de huidige eigenaar van het boerderijtje aan de wilhelmsweg bij Emmen, waar we naartoe willen. We zijn er erg blij mee!
Tegelijk blijft het nog even spannend, want de financiering is nog niet helemaal rond. Om die voor elkaar te krijgen, moeten wij nog voor € 23.000 aan achtergestelde leningen erbij werven. Dat moet lukken! Als u overweegt om een bijdrage te leveren neem dan a.u.b. op korte termijn contact met mij op. (Overigens: we hebben nu al € 80.000 aan toegezegde achtergestelde leningen, waarvan 59.000 direct voortgevloeid zijn uit de bijeenkomst van 22 augustus jl.! )
Hieronder volgt een aanbevelingsbriefje dat Oene Zwittink voor ons heeft geschreven. Oene heeft ons sinds de bijeenkomst van 22 augustus met veel vakmanschap en positieve energie begeleid.

Wouter

Beste mensen,

Sinds de bijeenkomst 22 augustus j.l. werk ik nu met Wouter en Katinka om hun bedrijfsverplaatsing naar Emmen goed te motiveren richting de Triodosbank. Ik doe dat vanuit mijn achtergrond als bedrijfskundige werkzaam in de bank- en beleggingswereld. Ik wil u laten weten dat ik er erg veel vertrouwen in heb dat 't Leeuweriksveld als bedrijf de komende jaren zal voortbestaan en een renderende investering/ belegging zal blijken te zijn. De prognoses zijn goed, de Triodosbank stelt dat ze altijd veel beter hebben gepresteerd dan de prognoses aangaven.
Ik heb gemerkt in de gesprekken met de bank, dat ze erg veel vertrouwen bij de Triodosbank hebben opgebouwd de laatste jaren. Wouter en Katinka hebben bewezen dat ze doorzetters zijn, dat ze vol idealen zitten en die ook waarmaken in hun bedrijf. Ze hebben de tijd mee en ze kunnen zich nu, mede dankzij uw lening, vestigen op een voor het bedrijf ideale lokatie.
Ik wil u dan ook vragen om uw vertrouwen in hen te tonen door een achtergestelde lening beschikbaar te stellen.

met vriendelijke groeten,
Oene Zwittink

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Kropsla   't Leeuweriksveld
Tomaten   't Leeuweriksveld
Paksoy   't Leeuweriksveld
Suikermais   Henk Klompe, Biddinghuizen
Rode bieten   Tom Saat, Stadsboerderij Almere

Volgende week verwacht:
Groene kool, knolvenkel, winterpeen, sla, groenlof

Prijswijziging per 1 november a.s.:
Eénpersoonspakketten: 4.95
Tweepersoonspakketten (klein): 8.50
Vierpersoonspakketten (groot): 15,-
Combipakket: 9.50
Fruitpakket: 7.95 (ongewijzigd)
Aardappelabonnement: 2.95

Versaanbod week 39
De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook klikken op Versaanbod.
 
Aanbieding:  
Pompoen oranje/kg* 1.95
Knolvenkel/kg 2.25
(* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld)  

Recepten

Maissalade

maiskorrels van 1 maiskolf, 1 kropje sla, in repen gesneden, 3 tomaten in stukken gesneden, 2 eetl. mayonaise, ½ theel. bieslook, ½ theel. peterselie

Doe de maiskorrels, sla en tomaten in een kom. Voeg mayonaise en kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Serveer b.v. bij gekookte suikermais.
Variatie met komkommer en ui: Voeg voor een extra frisse en pittige smaak stukjes komkommer en fijngesneden stukjes ui toe.

Tomaat-mozzarella

2 tomaten, 1 bolletje mozzarella, pesto, olijfolie, enkele blaadjes basilicum, 2 zwarte olijven

Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Besmeer elk plakje mozzarella met een beetje pesto. Leg tussen de in schijfjes gesneden tomaat dakspansgewijs de plakjes mozzarella. Sprenkel de olijfolie over de salade en garneer met olijven en basilicumblaadjes.

Stamppot paksoy met gebakken uiringen

750 g aardappels, zout en peper, 1 grote ui, 1 struik paksoy, 75 gr. mosterdkaas, 2 eetl. bloem, 10 gr. boter, ½ bekertje zure room, 1 eetl. piccalilly of mosterd.

Kook de aardappels in water met wat zout gaar. Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de paksoy in dunne repen en de kaas in blokjes. Wentel de uiringen door de bloem en bak ze in de hete boter op hoog vuur bruin. Stamp de aardappels met enkele lepels kookvocht fijn en schep er de paksoyreepjes, de kaas, de zure room, de piccalilly of mosterd en wat peper en zout door. Warm de stamppot goed door en garneer met de uiringen.

Ovenschotel met bietjes speciaal

350 g bieten, 1 ui, fijngesnipperd, 1 appel, in kleine stukjes, een handje rozijnen, een scheutje olijfolie, ½ eetl. dilletopjes of bieslook, peper en zout, 2 laurierblaadjes, 3 eetl. citroensap of 2 eetl. azijn, pasta voor 2 personen, een blikje tonijn of makreel, ½ eetl. mosterd, 1 dl. yoghurt, evt. geraspte kaas

Schil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes. Fruit de ui in de olie en voeg er de bietjes aan toe. Schep het mengsel enkele malen om. Voeg appel, rozijnen, citroensap of azijn, laurierblaadjes en zout toe. Laat met het deksel op de pan alles ongeveer 10 tot 15 min. zacht stoven. Schep af en toe om en voeg een scheutje water toe. Kook ondertussen de pasta in water met zout beetgaar. Giet de pasta af en roer er een scheutje olijfolie door. Verwarm de oven voor op 190°C.
Vet een ovenschaal in. Schep een laagje pasta in de schaal. Leg daarop stukjes vis en daarop het bietjesmengsel. Herhaal de lagen ongeveer 3 maal. Giet een mengsel van yoghurt, mosterd, dille of bieslook en zout over de schotel en bestrooi deze naar wens met geraspte kaas. Zet de schotel ruim een half uur in de voorverwarmde oven.
Variatie: In plaats van vis kunt u ook gebakken, gekruide tofureepjes of spekreepjes en champignons gebruiken.