HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

Week 47, 20 nov 2008

Actie !
Werf een nieuwe abonnee en ontvang een pakket gratis.

We willen graag (nog) meer mensen bereiken met onze mooie produkten en daarom bieden we tijdelijk een extra aantrekkelijk kennismakingsaanbod voor nieuwe abonnees: wie zich voor één kwartaal abonneert ontvangt 2 pakketten gratis. Dat wil zeggen: 13 pakketten voor de prijs van 11. Bovendien krijgt degene die een nieuwe abonnee voor ons werft ook een gratis pakket als beloning. Dus als u een kennis, vriend of familielid heeft die van echt lekker eten houdt, haar/zijn gezondheid belangrijk vindt, hart heeft voor natuur en milieu, goed voor haar kinderen wil zorgen, schoon genoeg heeft van de supermarkt of het gewoon leuk vindt om eens wat anders te proberen, dan is het een goed moment om deze persoon nu abonnee te maken!
Een abonnement is ook heel geschikt als een waardevol geschenk voor Sint Nicolaas of kerstmis.
Deze actie loopt t/m 31 december 2008 en geldt voor onze éénpersoons, tweepersoons- en vierpersoonsgroentepakketten, de combipakketten en het aardappelabonnement. Volgende week ontvangt u in uw pakket enkele foldertjes die u kunt gebruiken om uit te delen.

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Groene kool   't Leeuweriksveld
Witlof   Klompe, Biddinghuizen
Raapsteel   Aurora, Uithuizermeeden
Winterpeen   Gerbrandastate, Pietersbierum
Taugé   De Peuleschil, Rottevalle

Volgende week verwacht:
Boerenkool, laatste keer paprika, bietjes, ...

Versaanbod week 48
De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook klikken op Versaanbod.
 
Aanbieding:  
Rode kool 1.30/st
Trostomaat (Aldo van Os, Erica) 2.00/kg
 

Recepten

Groene koolsoep met rijst

40 g rijst,
1/8 groene kool in smalle repen,
80-100 g verse tomaten fijngesneden (of tomaten uit blik),
1 teentje knoflook fijngehakt,
½ - 1 liter runderbouillon,
een klein boeketje peterselie fijngehakt,
40 g parmezaanse kaas geraspt,
1 eetl. boter,
zout en peper,
50 g spek fijngehakt


Breng de bouillon aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze gedurende 15-20 min. gaar.
Kies de mooiste koolbladeren uit en was ze. Dompel ze vervolgens onder in ruim gezouten water. Laat ze uitlekken, verwijder de harde nerf en snijd ze in smalle repen.
Laat in een grote kookpot op een zacht vuurtje een beetje boter smelten. Voeg daar de fijngesneden kool en het mengsel van knoflook, peterselie en spek bij.
Kruid met peper en (weinig) zout. Laat alles samen gedurende 5 min. goudgeel bakken.
Voeg er vervolgens de tomaten aan toe en laat het geheel nog gedurende 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg dit mengsel toe aan de hete bouillon en warm het geheel goed door.
Voeg er de resterende boter en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe.
Serveer warm met de rest van de kaas.

Witlofrolletjes met ham en banaan

4 kleine struiken witlof,
2 kleine bananen,
4 dunne plakken ham


Kook de witlofstruikjes in een laagje water met een snufje zout gaar en laat ze uitlekken.
Leg de plakken ham op een bord en wikkel in iedere plak een halve in de lengte doorgesneden banaan en een struikje witlof.
Leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal en doe een vuurvaste deksel erop.
Zet de schaal ongeveer een half uur in de oven op 180°C.
Maak eventueel een kaassausje om eroverheen te gieten.

Spaghetti met raapsteeltjes

1 bosje raapstelen
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 tomaten
150 g spaghetti
3 eetl. tomatenpuree
2 eieren hard gekookt
een scheutje (zonnebloem)olie
peper en zout
bieslook en/of peterselie naar smaak.


Was de raapsteeltjes, snijd de worteltjes eraf en snijd de groente in 3 cm. brede stukken.
Fruit de ui met de knoflook in olie en voeg er dan de gesneden raapsteeltjes en de stukjes tomaat bij.
Laat het mengsel 15 minuten zachtjes stoven en voeg daarna de tomatenpuree erbij.
Kook ondertussen de spaghetti gaar.
Snijd de gekookte eieren in stukken en meng die door de saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Dien de spaghetti op met de saus erover en strooi verse bieslook en/of peterselie erover.

Knapperige taugéschotel

2 grote uien fijngesneden
1 bakje tauge
scheutje olijfolie
1 eetl. sojasaus
1 theel. paprikapoeder
mespuntje sambal
1 teentje knoflook geperst
1 theel. geraspte gemberwortel of ½ theel. gemberpoeder
evt. 1 blikje tonijn of 150 g gepelde garnalen


Bak ui met paprikapoeder en sambal in olijfolie.
Voeg de afgespoelde, uitgelekte taugé en de overige ingrediënten toe en laat nog ± 5 minuten roerbakken.
Serveer met gierst of bulgur.
Variatie: voeg ook andere groenten (in heel kleine stukjes gesneden) aan de ui met taugé toe.