HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

Week 49, 3 dec 2008

Stand van zaken verbouwing Wilhelmsweg

De nieuwe betonvloer in de schuur is uitgehard en ziet er goed uit! Nu gaan we verder met de koelcellen, de aanleg van electra-, gas- en telefoonleidingen naar de schuur, de inbouw van de boerderijwinkel en de laadkuil voor de vrachtwagen.
Ook wordt momenteel gewerkt aan een tekening voor de kapschuur en de kas, die we willen bouwen. Ten aanzien van de kas moeten nog wel enkele vragen beantwoord worden. Als dat klaar is kunnen we de vergunning voor deze beide bouwwerken gaan aanvragen.
In het woonhuis hebben we ook een begin gemaakt, de eerste verdieping is al bijna in orde evenals een gastenkamer, die bv. ook voor stagiairs dienst kan gaan doen, op de begane grond. De keuken hebben we volledig intact van de vorige eigenaar overgenomen. Hij zal een beetje aangepast en vergroot worden en dan bij ons dienst gaan doen als kantine en kantoorruimte.
Wat de woonkamer was, wordt uitgebreid met een naastliggend kamertje en wordt woonkamer-keuken voor privégebruik. We hebben het idee om op de grens van drie ruimtes: kantine/kantoor, woonkamer/keuken en hal een leemkachel volgens Fins principe te gaan bouwen. Dit is een heel efficiënte houtkachel die anderhalf uur per dag gestookt moet worden en dan 24 uur warmte levert.
Wouter en Kathinka gaan half december al verhuizen, ook al zal het woonhuis dan nog lang niet af zijn. We vinden het veel leuker om kerstmis op de nieuwe plek te vieren en improviseren zijn we wel gewend. En Anna en Roos willen in de kerstvakantie in het nieuwe huis schilderen!
De verhuizing van het bedrijf is dan per 1 februari, zoals eerder gemeld.

Wouter

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Prei   't Leeuweriksveld
Bloemkool   Bakker, Lauwersoog
Trostomaten   Aldo van Os, Erica
Waspeen   Hortica, Espel N.O.P.
Paksoy   Jochem de Boer, Kimswerd

Volgende week verwacht:
Chinese kool (éénpersoons en combi's: boerenkool), witlof, goudreinetten, ....

- Attentie: in week 52 bezorgen we alle pakketten één dag eerder dan normaal, omdat eerste kerstdag op donderdag valt.
Het afhaaltijdstip verandert verder niet.
U ontvangt in die week een dubbel (Kerst)pakket.
In week 1, op woensdag 31 december en donderdag 1 januari, leveren we géén pakketten.

ACTIE: KLANTEN WERVEN KLANTEN
ABONNEER IEMAND OP ÉÉN VAN ONZE PAKKETTEN EN U ONTVANGT ZELF EEN GRATIS PAKKET!
DE NIEUWE ABONNEE MAG U ZELFS BLIJMAKEN MET TWEE GRATIS PAKKETTEN.
We hebben al een flink aantal nieuwe abonnees mogen verwelkomen. Tot 31 december kunt u nog meedoen! Als u nog flyers nodig heeft, kunnen we die toesturen of mailen.

Versaanbod week 50
De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook klikken op Versaanbod.
 
Aanbieding:  
mandarijnen Clementine 2.95 / kg
Koolrabi Superschmelz*, grove, maar heerlijke bewaarkoolrabi 1.75 / st
(* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld)  

Recepten

Winterse groentesoep

1 bloemkool
25 g boter
1 grote ui, grofgesneden
300 gr (winter)wortel, in blokjes
300 g prei, in ringen
2 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
1 blik tomatenblokjes
5 (vlees)bouillontabletten
500 g rundergehakt


Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.

Bloemkool ovenschotel

1 bloemkool
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 uien (gesnipperd)
1 bosje bladselderij (gehakt)
250 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
600 gram rundergehakt
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel sambal
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels paprikapoeder
25 gram boter
peper en zout


De uien in wat boter glazig bakken, het gehakt toevoegen en meerullen en op smaak maken met kerrie-, gember-, paprikapoeder, peper en zout. Overgieten in een ovenschotel. De bloemkool in roosjes verdelen en blancheren. Verdeel de bloemkoolroosjes over het gehaktmengsel en strooi hier de kaas over. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet deze ± 30 minuten in een voorverwarmde oven (180°). Zet intussen de sjalotjes aan in de rest van de boter, dan opkoken met de gezeefde tomaten en op smaak brengen met sambal, sojasaus, peper, zout en de gehakte selderij. Serveer de ovenschotel met de helft van de tomatensaus erover en geef de rest er apart bij.

Wortel-rijstsoep

200 gr. (winter)wortel
25 gr. boter
2 theel. suiker
2 theel. thijm
50 gr rijst
8 dl. groentebouillon (van tabletten)
1/8 liter slagroom
zout, peper
2 eetl.gesnipperde bieslook


Maak de wortel schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit de plakjes wortel,de suiker, en de tijm zachtjes ca. 5 min. Roer de rijst erdoor en schenk de bouillon erbij, breng de bouillon aan de kook (met de deksel op de pan) en laat de soep ca. 20 min. koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor en zeef hem eventueel voor een nog gladder resultaat. Roer de slagroom door de soep en breng hem weer tegen de kook aan. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrooi de soep met de bieslook.

Gebakken bloemkool in knoflookolie

1 bloemkool (in roosjes)
3 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel citroensap
peper, zout


Knoflook en peper 1 min. in hete olie fruiten. Bloemkool toevoegen en 3 min. al omscheppend bakken. Nu het citroensap toevoegen, maak op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur de bloemkool beetgaar worden. Indien nodig een beetje water toevoegen, om de bloemkool niet te laten aanbranden.
Lekker met rijst en gebakken kabeljauwfilet.