HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

Week 50, 10 dec 2008

Doolhof

Mag ik jullie deze week even plagen met een hobby van me? Wat heeft mijn hobby met 't Leeuweriksveld te maken? Deze hobby alles! 's Avonds of in het weekend zit ik geregeld een uurtje of wat lekker te computeren, om aan www.tleeuweriksveld.nl te werken.
Nou zijn er genoeg voorbeelden van hoe het niet moet: drukke, flitsende, bewegende websites die meer beloven dan ze waarmaken. Zelf houd ik van eenvoud en rust, maar toch ook wat "huisstijl" en herkenbaarheid.
En het moet werken. Jullie moeten er de weg op vinden. Een website moet geen doolhof zijn.
En het moet nuttige en bruikbare informatie bevatten: het laatste nieuws, een overzicht van de soorten pakketten die we hebben, een overzicht van ons assortiment brood, zuivel en droogwaar (het Bestelboek), een lijstje van wat we verwachten volgende week in het pakket te doen, informatie over de neerzetpunten, recepten en "oude" pakketbrieven om nog eens na te lezen, een plattegrondje met routebeschrijving naar Orvelte en naar Wilhelmsoord.

Het resultaat mag er zijn, vind ik zelf. Oók door de vele foto's die zijn gemaakt door allerlei mensen van of rond 't Leeuweriksveld. Als het waar is dat één plaatje meer zegt dan duizend woorden, dan is de fotopagina een heel verhaal. Het verhaal van ons Leeuweriken.

O ja, over (geen) doolhof gesproken: De recepten zijn op trefwoord te vinden; de trefwoorden staan alfabetisch gerangschikt.

Martin

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Knolselderij   't Leeuweriksveld
Rode kool   Engels, Anjum
Goudreinetten   Jaap v.d. Vorm, Dalum
Witlof   Klompe, Biddinghuizen
Rode ui   Aaldering, Biddinghuizen

Volgende week verwacht:
Chinese kool, peen, winterpostelein, ...

- Attentie: in week 52 bezorgen we alle pakketten één dag eerder dan normaal, omdat eerste kerstdag op donderdag valt.
Het afhaaltijdstip verandert verder niet.
U ontvangt in die week een dubbel (Kerst)pakket.
In week 1, op woensdag 31 december en donderdag 1 januari, leveren we géén pakketten.

ACTIE: KLANTEN WERVEN KLANTEN
ABONNEER IEMAND OP ÉÉN VAN ONZE PAKKETTEN EN U ONTVANGT ZELF EEN GRATIS PAKKET!
DE NIEUWE ABONNEE MAG U ZELFS BLIJMAKEN MET TWEE GRATIS PAKKETTEN.
We hebben ook afgelopen week weer een mooi aantal nieuwe abonnees mogen verwelkomen. Tot 31 december kunt u nog meedoen! Als u nog flyers nodig heeft, kunnen we die toesturen of mailen.

Versaanbod week
De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook klikken op Versaanbod.
 
Aanbieding:  
Spruiten * 2,95 / kg
Bloedsinaasappels Moro 2.25 / kg
(* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld)  

Recepten

Tips voor knolselderij

- Snijd de knolselderij in plakken en borstel ze schoon of schil de plakken dik. Kook de plakken 5 min. in water met zout, dep ze droog en bak ze aan beide kanten in olijfolie. Bestrooi ze met kruidenzout of gomasio en serveer met een graansoort en een kleine salade.
- Rauw geraspte knolselderij is heerlijk met een fris-romige dressing met stukjes mandarijn, grapefruit, druiven, walnoten en rozijnen.
- Snijd de knolselderij in blokjes en kook ze mee in een pompoensoep, groenten-, tomaten-, bonen-, of erwtensoep.
- Blokjes selderij zijn ook heerlijk in gemengde groentenschotels en smaken goed bij peulvruchten. Gebruik eventueel wat verse blaadjes van de knolselderij met loof naar smaak in de soep, in een groenteschotel of heel fijngeknipt in salades.
- Knolselderij is meerdere dagen in de groentelade van de koelkast te bewaren.

Knolselderijfrietjes met sausje

400 g knolselderij
olie om in te bakken of te frituren
kruidenzout

Sausje: ½ dl. yoghurt
3 eetl. mayonaise
peper en zout naar smaak
2 tenen knoflook geperst
1 theel. gedroogde pepermuntblaadjes


Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm. dik. Schil de plakken en snijd ze in frietjes. Roerbak deze in olie of frituur ze in de frituurpan. Bestrooi met een weinig kruidenzout. Meng ondertussen de ingredienten voor het sausje met een garde door elkaar. Serveer de frietjes met de frisse yoghurt-mayonaisesaus en bijvoorbeeld gekookte rijst en linzenmoes.

Boerenkool met goudreinet

250 g boerenkool
½ kg aardappels (kruimige), geschild, in vieren
1 goudreinet, geschild, grof geraspt
100 g Friese nagelkaas, in kleine blokjes
50 ml. slagroom
125 g rookworst


In een grote pan aardappels doen en boerenkool erop leggen. Laagje water en zout toevoegen en in ca. 20 min. gaar koken. Rookworst uit de verpakking halen en ca. 15 min. boven op boerenkool meeverwarmen. Slagroom verwarmen. Worst uit pan halen. Boerenkool en aardappels afgieten en fijn stampen. Slagroom erbij schenken en tot smeuige stampot stampen. Kaasblokjes en appel erdoor mengen, nog ca. 1 min. goed doorwarmen. Serveren met rookworst.

Witlofstamppot

700 g aardappels
300 g witlof
1 rode ui of 2 sjalotjes
100 g spekblokjes of gerookte tofu
1 dl. melk
25 g roomkaas of creme fraiche
1 theel. citroensap
peper en zout


Bak de spekjes of tofu bruin. Voeg in kleine stukken gesneden aardappel en de melk toe aan de spekjes (tofu) en laat alles in ong. 10 min. gaarkoken. Voeg dan de roomkaas of creme fraiche toe en stamp een smeuige puree van het aardappelmengsel. Snijd de witlof in dunne reepjes en besprenkel deze met citroensap. Snij de rode ui of sjalotjes in heel dunne ringen. Roer alles door de puree en maak op smaak met peper en zout. Laat de schotel eventueel nog even doorwarmen.