HOME

meer pakketbrieven

meer recepten
logo

In verband met onze verhuizing verandert de afhaaltijd van uw pakket m.i.v. 4 februari. Let a.u.b. op de bijlage bij de pakketbrief van volgende week.

Week 2, 8 jan 2009

Vooruitblik

2009 wordt in alle opzichten een spannend en uitdagend jaar voor 't Leeuweriksveld, zoveel is zeker. De verhuizing die over drieëneenhalve week afgerond moet zijn, verbouwingen en nieuwe bedrijfsgebouwen waar we het hele jaar nog wel mee bezig zullen zijn, telen op een nieuwe plek... en ook nieuwe teelten zoals asperges en wellicht vezelhennep (als omschakelingsgewas), promotieacties, een openingsfeest etc.
Een aantal zaken die we graag voor 1 februari in orde willen hebben: de bouw van de koelcel en de aanleg van een laadkuil voor onze bestelwagen, liggen nu stil i.v.m. de vorst. Dus wij hopen niet op een elfstedentocht!
De komende tijd zullen we in ieder geval ook ons improvisatietalent kunnen uitleven, dit is gelukkig in ruime mate voorhanden. Inmiddels is de schuur voorzien van gas, water, electra, telefoon en dataverkeer (PIN-automaat)-aansluitingen en nog deze week wordt een geïsoleerde winkelruimte getimmerd binnen de schuur. De koelcel is wel in een vergevorderd stadium van voorbereiding, maar het PURschuim dat nodig is om de laatste kieren en naden te dichten kan bij deze temperaturen niet verwerkt worden en daarom moeten we nog even wachten met in elkaar zetten van de platen.
Zo gauw de grond het toelaat, gaat het Blgg (Bedrijfslaboratorium voor grond- en gewasonderzoek) monsters nemen en onderzoeken op alle bestrijdingsmiddelen die in Nederland gebruikt worden of werden.

Wouter

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Boerenkool   't Leeuweriksveld
Witlof   Klompe, Biddinghuizen
Waspeen   Hortica, Ens
Knolvenkel   Zaai-Ster (Italië)
Taugé   De Peuleschil, Rottevalle

In week 3 verwacht:
Groene kool, veldsla of winterpostelein, ...

Als gevolg van onze verhuizing per 1 feb. a.s. zijn we ook genoodzaakt onze uitleverroutes te herzien.
Dat betekent voor de meesten van u dat het afhaaltijdstip verandert. Wij rekenen op uw begrip hiervoor.
Volgende week ontvangt iedereen in zijn pakket een overzicht van alle neerzetpunten met daarbij de nieuwe afhaaltijden vanaf 1 februari.
De mensen die maar eens per twee weken een pakket hebben of die volgende week afwezig zijn, zullen we in de week daarna het overzicht doen toekomen, danwel op een andere manier op de hoogte brengen. Mocht de informatie u onverhoopt toch nog niet bereiken, dan kunt u ook op de website kijken: www.tleeuweriksveld.nl of contact met ons opnemen.

Versaanbod week 3
De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook klikken op Versaanbod.
 
Aanbieding:  
Spruiten * 2,75 / kg
Stoofperen Gieser Wildeman 2,50 / kg
(* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld)  

Recepten

Venkel met een kruimellaagje (voorgerecht voor 4 personen)

2 venkelknollen, in dunne plakjes
sap van 2 citroenen
300 ml room
1 eetl honing

Voor het kruimellaagje:
80 g havervlokken
80 g paneermeel
40 g bloem
50 g boter


Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de venkel 5 minuten in water met 2 eetl citroensap. Spoel de venkel af met koud water en laat uitlekken op een vergiet.
Meng de venkel met de rest van het citroensap en de honing. Doe het mengsel in een ovenschaal en giet er de room bij.
Meng voor het kruimellaagje de havervlokken, bloem en het paneermeel.
Verhit de boter en giet over het haver-vlokkenmengsel. Strooi dit over de venkel.
Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Venkelstamppot

2 venkelknollen
600g uien
1 kg aardappelen
500g gehakt of vleesvervanger
bouillon(poeder)
halve eetlepel fenegriek
andere kruiden naar smaak
peper en zout


Gehakt of vleesvervanger rullen en stevig aanbraden. Daarna apart zetten. In de wok grof gesnipperde uien en venkel roerbakken tot alles slap is. Ondertussen aardappelen koken in bouillon. Daarna aardappels, groente en vlees(vervanger) mengen, de fenegriek toevoegen en flink pureren met de stamper.
Voor de liefhebber een glaasje witte wijn erbij (Elzas, Pinot gris).

Boerenkool met oosters accent

boerenkool
aardappelen
zout
2 ons jonge komijnekaas
1 ons gepelde ongezouten pinda's
melk
potje Amsterdamse uien
1 rookworst


Maak de boerenkoolstamppot zoals altijd (kooktijd ca. 30 minuten). Snijd 2 ons jonge komijnekaas in dobbelsteentjes van 0,5 cm. Neem 3 eetlepels gepelde, ongezouten pinda's en hak ze fijn of laat dat doen door de blender.
Roer, zodra de boerenkool gestampt is, de kaasblokjes en de pinda's erdoorheen tot de kaas gesmolten is. Maak als je wilt smeuïger met een beetje melk of crème fraîche.
Serveer hier Amsterdamse (gele) zoetzure uitjes bij. En als je wilt een rookworst.

Salade van wortel en knolvenkel

125 g quinoa
150 g tofu
1 scheut sojasaus
honing
2 el pijnboompitten
1 venkelknol (in blokjes)
6 wortels
10 olijven
1 sinaasappel
1 blik kikkererwten
1 citroen (het sap ervan)
2 el olijfolie
gehakte peterselie


Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking samen met ¼ blokje groentebouillon. Laat afkoelen.
Snij de tofu in blokjes en bak in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg op het einde 1 el sojasaus en ½ el honing toe, en laat afkoelen.
Rooster vervolgens de pijnboompitten. Maak de wortels schoon en schil ze met een dunschiller.
Rasp vervolgens de wortels. Maak de venkel schoon en snij in zeer kleine blokjes. Snij de olijven in schijfjes.
Pel de sinaasappel en snij in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten. Doe alles samen in een kom en voeg vervolgens nog het sap van de citroen, olijfolie, peper en peterselie toe.