logo

Week 27, 1 juli 2009

Bestelservice !

De meesten van u hebben een groente- of fruitpakket van ons. Veel minder bekend is dat we ook een compleet assortiment natuurvoeding op bestelling leveren. Elke woensdag- en donderdagochtend pakken we voor een groeiend aantal klanten een bestelling in, variërend van één broodje of één kool tot de complete wekelijkse boodschappen van een gezin, inclusief kattenvoer en schoonmaakmiddelen. Op deze manier kunt u een boel tijd, reiskosten en parkeergeld besparen!
En goed om te weten: we bezorgen met een gekoelde auto, om de kwaliteit en versheid te waarborgen.
Haalt u uw bestelling van een neerzetpunt, dan betaalt u geen bezorgkosten. Voor thuisbezorging rekenen we € 2,- per keer, bestellingen boven de € 100,- of gemiddeld € 80,- per week worden franco thuisbezorgd.
In ons bestelboekje, dat u op verzoek toegestuurd krijgt en dat ook op de website staat, vindt u ons hele aanbod. Als u uiterlijk zondagavond de bestelling aan ons doorgeeft, leveren we die de daaropvolgende woensdag of donderdag uit. Probeer het maar eens, grote kans dat u vaker gaat bestellen!

Automatische incasso

Sinds kort kunt u de bedragen, die u aan ons verschuldigd bent, door ons laten incasseren. (Per incasso geldt een minimumbedrag van € 100,-). Op verzoek sturen we u een machtigingsformulier.

Nieuwe flyers 't Leeuweriksveld

We hebben mooie nieuwe flyers! Weet u mensen die geïnteresseerd zijn in onze producten? Wij sturen u graag enkele exemplaren toe om uit te delen.

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

Eikebladsla - 't Leeuweriksveld
Broccoli - 't Leeuweriksveld
Andijvie - 't Leeuweriksveld
Peultjes - 't Leeuweriksveld
Nieuwe aardappels Junior - 't Leeuweriksveld

Deze week (traditiegetrouw) voor elke abonnee een portie nieuwe aardappels. Wilt u vaker van onze lekkere zelfgeteelde aardappels genieten, neem dan een aardappelabonnement. U ontvangt dan elke oneven week 3 kg in een papieren zak met uw naam op het neerzetpunt.

Af en toe vindt u een peul die al dik geworden is. Deze kunt u doppen en gewoon meekoken met de normale peulen.

't Leeuweriksveld is aan het omschakelen naar biologische landbouw, de overige produkten hebben het EKO-keurmerk - keurmerk

In week 28 verwacht:
tuinbonen, prei, div. kool, …

preiplantactie
Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli organiseren we een meewerkdag op 't Leeuweriksveld. Beide dagen planten we prei, in voorgeponste gaatjes. Eenvoudig maar mooi werk, gezellig, kinderen kunnen mee. Wij zorgen voor eten en drinken. Iedereen is welkom, wel graag even aanmelden. We werken tussen 8.15u en 17u, maar u kunt natuurlijk ook een deel van de dag komen!

Wilt u afwezigheid wegens vakantie tijdig aan ons doorgeven a.u.b.: vóór het begin van de betreffende week/weken. Nog beter: gun een vriend of familielid tijdelijk het genot van uw pakket!

Openingstijden van onze boerderijwinkel:

maandag15-18 uur
donderdag17-19 uur
zaterdag  9-16 uur

Versaanbod week 28
De complete lijst krijgt u op verzoek wekelijks toegemaild.
U kunt ook kijken bij Versaanbod.

Aanbieding

Capucijners *3,95 / 500 g
IJsbergsla * 0,75 / st
5039 Tarwe desembrood1,95 / st
5013 zonnepit bruin2,15 / st

* = eigen produkt van 't Leeuweriksveld


Recepten

Peultjes met bieslookroom

Bijgerecht voor 2 personen

300 gr peultjes
1,5 dl zure room
50 gr (achter)ham
2 eetl verse bieslook
2 x ½ theel suiker
zout, peper

Haal de peultjes af en was ze. Kook de peultjes in ruim kokend water met een snufje zout en een halve theelepel suiker 'beetgaar' (kleine jonge peultjes 2-3 minuten, grotere oudere peultjes 5-8 minuten).
Afgieten en laten uitlekken. Snij ondertussen de ham in kleine reepjes en meng die met de zure room, de bieslook, een halve theelepel suiker, een snufje zout en een snufje peper.
Leg de warme peultjes als een bodem op twee warme bordjes en schep de bieslookroom in het midden. Direct serveren

Warme salade van nieuwe aardappels, spekjes en augurkjes

Bijgerecht voor 2 à 3 personen

450 gr kleine nieuwe aardappels
2 eieren
5 gr boter
2 plakken ontbijtspek
1 takje peterselie
2 zoetzure augurken
3 eetl mayonaise
75 mililiter crème fraîche
1 theel citroensap
zout en (versgemalen) zwarte peper

Boen de aardappels goed schoon. Kook ze in weinig water met wat zout in 15 minuten beetgaar.
Giet ze af en houd ze warm. Kook de eieren hard en laat ze schrikken in koud water.
Pel ze en halveer ze. Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek knapperig.
Schep het uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en hak het in kleine stukjes. Hak de peterselie en augurken fijn, giet het spekvet uit de pan en doe de augurken, peterselie, mayonaise, creme fraiche en het citroensap erin.
Warm het geheel even door op een laag vuur en roer het goed doorelkaar. Doe de aardappelen in een schaal met de eieren en het spek en schep om met de saus.
Breng op smaak met zout en peper.

Eikenbladsla met brandnetelkaas en paddenstoelen

Bijgerecht voor vier personen

Salade:
1 krop eikenbladsla
200 gr brandnetelkaas
2 eetl olijfolie
250 gr diverse paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, shiitake)
1 rode ui
1 eetl verse tijm
versgemalen peper

Dressing:
3 eetl olijfolie
2 eetl sherry
1 eetl honing

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Hak de tijm.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paddenstoelen met tijm en peper. Snijd de brandnetelkaas in smalle reepjes.
Snijd de ui in smalle ringen. Was de eikenbladsla en verdeel de sla over 4 diepe borden of een schaal.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paddenstoelen met de ui en kaas op de sla en giet de dressing erover.
Lekker met grof bruinbrood of ciabattabrood.

Risotto met broccoli, kip en mais

300 gr kipfilet
35 gr boter
1 ui
8 dl kippenbouillon
300 gr rondkorrelrijst
300 gr broccoli
1 klein blikje maiskorrels
150 gr geraspte oude kaas
zout, peper
snufje oregano

Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin.
Snipper de ui en bak hem 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
Voeg ¾ van de bouillon toe en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en laat die de laatste 10 minuten bij de rijst gaar worden.
Roer de rijst regelmatig om en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe. Voeg de uitgelekte mais en de helft van de kaas toe en breng de risotto met zout, peper en oregano op smaak.
Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas en serveer direct.

naar boven
naar boven