Nieuws

Uitbreiding 't Leeuweriksveld

26-02-2020

Het jaar 2020 is voor 't Leeuweriksveld bijzonder begonnen.
Al een tijd waren we zo nu en dan in gesprek met onze buurman, maar begin dit jaar konden we echt de stap zetten: stichting Mensen voor de Aarde heeft het voorlopig koopcontract met onze buurman getekend, om diens woonhuis en bijbehorende grond over te nemen.

De stichting heeft nu tot 25 juni de tijd om de benodigde gelden bijeen te brengen, dan kan de overdracht bij de notaris plaatsvinden. Daarmee wordt een hartewens van ons vervuld, want er ontstaan belangrijke mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van 't Leeuweriksveld.

We hopen een krachtige gemeenschap te vormen, die ons bedrijf en alles wat er mee samenhangt gaat versterken, en die gezamenlijk werkt aan de idealen waar we voor staan: een hernieuwde, gezonde verbinding van mens en natuur. In de landbouw door de biologisch-dynamische methode en in de economie door grond niet meer als koopwaar te behandelen. Daarbij hoort ook het idee “tijdelijk eigenaarschap”: je bent volledig verantwoordelijk voor de plek, waar je leeft, en dan zolang, als je er daadwerkelijk bent.

Naast het bestaande woonhuis en een schuur hopen we op het terrein nog één of twee tiny houses te realiseren. Langs de grens met de akker van de gangbare buurman willen we een hoge, gevlochten wilgenhaag aanleggen als een buffer tegen overwaaiend landbouwgif. Ook willen we op de rest van het terrein graag wat meer natuur, bomen en struiken aanleggen.

Met de financiering zijn we al een eind op weg: we hebben al toezeggingen voor een aantal particuliere leningen van mensen, die een warm hart hebben voor de vernieuwende eigendomsideeën en vertrouwen hebben in ons project. Daar worden wij heel blij van.

Binnenkort willen we op 't Leeuweriksveld een bijeenkomst houden met mensen, die zich door bovenstaande ideeën aangesproken voelen en met ons de mogelijkheid willen onderzoeken voor verdere samenwerking.

Een derde ondernemer

29-01-2020

In de landbouw is de winter meestal toch een rustigere tijd. De dagen zijn kort, er is minder te oogsten. Op 't Leeuweriksveld is dat de laatste jaren steeds minder te merken, vooral de laatste twee winters gaat het werk eigenlijk onverminderd door.
Ik realiseerde me pas onlangs, waar dat van komt. Het is namelijk een hele mooie reden: onze producten zijn gewild! En dat heeft ertoe geleid, dat de winkelomzet erg gestegen is, dat de collega's graag bij ons bestellen, dat de samenwerking met de Ekoplaza Emmen goed is, en dat alles bij elkaar maakt de winter eigenlijk bijna even druk als de zomer.
Voor ons is dit een moment, om een derde ondernemer te zoeken, die ons bedrijf komt versterken. Meebouwen aan onze idealen: goede bd-landbouw en “grond is geen koopwaar”, maar ook nieuwe doelen vinden, zoals bv. het werken met paarden.
Op dit moment biedt dit werk voor ca 3 dagen in de week. Het kan een plek zijn voor een jonge ondernemer, om in het vak te groeien, of iemand, die zelf een klein bedrijf heeft, en daarnaast in de landbouw wil werken, de mogelijkheden zullen we dan samen onderzoeken. Interesse? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.

Wouter voor de camera van Nieuwe Oogst

Filmpje over 't Leeuweriksveld op Nieuwe Oogst

02-10-19

Boerenkrant ‘Nieuwe Oogst’ was aanwezig op ons oogstfeest en heeft een mooi filmpje ter ere van deze dag gemaakt. Het filmpje is hier te bekijken (vanaf 5:30)

Antroposofische bibliotheek

17-10-2018

Op de zolder van onze schuur hebben we een antroposofische bibliotheek ingericht. De boeken zijn afkomstig uit een erfenis van een goede vriendin, die een rijke verzameling bezat. Iedere geïnteresseerde kan kosteloos lid worden. De bibliotheek kan bezocht worden op normale werktijden. Wees welkom!

De zolder van onze schuur

1 november 2017

Het is al weer een tijd geleden dat de verbouwing van de schuurzolder afgerond is.
Wij genieten nog altijd van de mooie ruimte, die daar ontstaan is, en zo langzaam aan zijn er naast de mooie activiteiten van OKeE ook steeds meer mensen, die daar iets moois aanbieden.

Dus als u ook een mooie ruimte zoekt voor uw activiteit, dan hebben wij hier een mooie plek te huur!

Flyers

28 juni 2017

Wij hebben nog altijd mooie flyers.
Weet u mensen die geïnteresseerd zijn in onze producten? Wij sturen u graag enkele flyers toe, om uit te delen.

flyers

Adreswijziging

6 november 2015

We hebben een ander adres.
Om praktische redenen is ons adres veranderd van Wilhelmsweg 69 naar:
Zandzoom 72
7814 VJ Emmen.

→ → Stel uw navigatie in op nr 71. ← ←

Vakanties tijdig doorgeven

3 december 2014

Als u met vakantie gaat, geef dan eventuele afwezigheid minimaal een week van tevoren aan ons door.
Of doe een buur, vriend of kennis een plezier en schenk uw pakket gedurende de vakantie aan haar of hem.